Get Adobe Flash player

HIRDETMÉNYEK

LÁTNIVALÓK CSERNÁTONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

CSERNATON - foto- CERNAT_0.pngCSERNATON - foto- CERNAT_01.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_02.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_03.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_04.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_05.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_06.jpgCSERNATON - foto- CERNAT_07.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_08.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_09.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_10.jpgCSERNATON - foto- CERNAT_11.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_13.JPGCSERNATON - foto- CERNAT_14.jpgCSERNATON - foto- CERNAT_15.jpgCSERNATON - foto- CERNAT_2.pngCSERNATON - foto- CERNAT_3.pngCSERNATON - foto- CERNAT_4.pngCSERNATON - foto- CERNAT_5.pngIKAVAR.jpg

Haszmann Pál tájmúzeum:

 A múzeum épületében található anyag Felső-Háromszék népművészetének legszebb darabjait mutatja be: székely festett bútorok, kályhacsempék, szőttesek, stb.

A múzeum épületét szabadtéri kiállítás veszi körül, ahol e térség helyreállított, monumentális székelykapuit és a népi építkezés (lakóházak, malmok) emlékeit láthatjuk. Az udvaron egy szabadtéri sírjel-, sírkő- és faragott fejfa-gyűjtemény és egy nagyon gazdag mezőgazdasági szerszám- és gépkiállítás is található.

 

Ika vára:

A XIII. századból származó vár a Nagy- és Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll. Hajdanában a bércet egy 200 méter hosszú és 10 méter széles várfal koronázta, melynek két végén egy-egy kör alakú torony állt. Mára már csak az egyik maradt meg és a várfal is elpusztult. A várhoz és építéséhez számos legenda is fűződik.

A vár környéki molnárok körében még él a hagyomány, miszerint a torony alatti pincékben kádakban áll a kincs, amit két - egy veres és egy fekete - mérges kakas őriz, s mikor az egyik alszik, a másik ébren van. Ha valaki megközelíti a pinceajtót, az őrkakas kukorékolni kezd, és a vasajtó rögtön becsapódik.